TRAVEL

Zwemmen in het helende water van Xigia

xigia

Ook dit keer wachtten we alle drie met smart op ons jaarlijkse tripje, met dit keer als eindbestemming Zakynthos. Elk jaar vertoeven wij met zijn drietjes een weekje aan de kust van een van de prachtige Griekse eilandjes. Mama, mijn zusje en ik. Just the three of us.Elke keer is het maar afwachten wat het weer doet, aangezien dit uitstapje altijd in het begin van de lente wordt gepland. Ook dit keer waren we in het begin niet echt gezegend met het weer. De eerste dag hingen er gitzwarte wolken boven de bergen. Gelukkig maakte de vieze wolken als snel plaats voor een heerlijk lente zonnetje. Het was er ongeveer twintig graden en net iets te koud om te zwemmen, maar toch nam ik een duik in het water van Xigia.

Agios Sostis

Het eindpunt van onze heenreis was het appartementencomplex Manthos dat direct aan de zee lag. We verbleven in het gezellige dorpje Agios Sostis dat naast dé uitgaansstad van Zakynthos ligt, Laganas. We hebben hier echter totaal geen last van gehad aangezien alles nog gesloten was.

Zante

De hoofdstad van Zakynthos is, heel origineel, Zakythos stad. De stad én het eiland worden allebei nog wel eens Zante genoemd. De stad zelf vond ik niet heel geweldig. Het is een vrij nieuwe stad die langs de kust ligt. Je vindt er tientallen restaurantjes en barretjes. Écht winkelen kon je er naar mijn mening niet echt. Er liggen veel kleine boetiekjes maar een Zara of Mango zal je er helaas niet vinden.

Rijd je de stad uit, dan heb je de kans om een berg op te rijden. Het uitzicht vanaf deze berg over de hele stad is adembenemend. De azuurblauwe ionische zee doet bijna pijn aan je ogen, zo fel is de kleur.

Xigia beach een duik in het water van Xigia
De bronnen van Xigia Helder water op het strand in Xigia

Xigia

De tweede dag ontbeten we lekker op ons balkonnetje met uitzicht op zee, trokken onze bikini’s aan en sprongen in de auto. De bestemming voor deze dag was xigia beach, een strand met verjongend water. Er is namelijk een rots in het baaitje waar collageen uit stroomt. Dit kan je goed op de een-na-laatste foto zien. Het was eigenlijk te koud om te zwemmen maar een duik in water met collageen kon ik toch niet overslaan! Ik voelde me als een vis in het water op ons prachtige privé strandje.. totdat er een bus vol met toeristen de rust kwamen verstoren. We zijn snel weg gegaan.

We namen de auto en reden verder om nog meer mooie plekjes te ontdekken. Aangekomen in het idyllische dorpje Mirko Nisi, dronken we wat fris en natuurlijk een frappé. We reden hierna verder naar Makris Gialos. Dit was het dan weer voor nu! De volgende keer plaats ik foto’s van Cameo Island en Shipwreck beach.

You Might Also Like