TRAVEL

Theux, mediterraanse sferen in de Ardennen

Theux ardennen

Twee weken vertoeven aan de westkust van Sardinië, dat was ons plan en Paolo en ik keken er samen al maanden naar uit. Toen kwam corona om de hoek kijken, een paar maanden geleden slechts een fris, zomers biertje maar nu een heuse pandemie die roet in het eten van vele plannen gooit. Onze vakantiedagen stonden vast dus we besloten het beste van de hele situatie te maken.

Bed & Breakfast in Theux

De grenzen werden weer opengegooid en een dag later zaten we achter onze laptop om een bed and breakfast te boeken. De weersvoorspellingen waren veelbelovend dus een zwembad was geen overbodige luxe. We boekten een Belgische bed & breakfast, La Milardière In Theux, een dropje dichtbij Spa in de Ardennen. 

Kasteel van Franchimont

Veel ondernomen hebben we eigenlijk niet, even alles op standje “tranquillo”. Afschakelen was ons hoofddoel en daardoor genoten we met volle teugen van de grote tuin en het heerlijke zwembad. We besloten een bezoekje te brengen aan de welbekende burcht in Theux, het kasteel van Franchimont, wat zeker de moeite waard is. Het dorpje zelf voelde heel “buitenlands”, maar ook een beetje uitgestorven. Toch zorgden de schattige huisjes, rijke natuur en heuvels voor een waar vakantiegevoel. 

Badplaats Spa

Dineren en flaneren deden we elke avond in Spa, de stad van de bronnen, thermaalbaden en het luxe cacin0. De allure die hier ooit hing was nu ver te zoeken. Ook hier voelde we weer echt dat het anders was, anders dan in de tijden voor corona. Veel restaurants waren leeg of gesloten, er waren maar een handje vol terrasjes bezet en het verkeer lag zelfs bijna stil. Al met al hebben we even af kunnen schakelen en kunnen genieten van al het moois dat onze “eigen omgeving” te bieden heeft.

You Might Also Like