PHOTOGRAPHY

SIGMA 17-50MM F/2.8

Ik heb eigenlijk altijd (naast de kitlens) lenzen met een vast brandpunt gehad. Ik vond het tijd voor een nieuwe lens en besloot om dit keer een zoom lens aan te schaffen. Ik vind alleen de kleine diafragma altijd een groot nadeel aan een standaard zoom lens. Na lang zoeken op het internet kwam ik de 17-55mm f/2.8 Canon lens tegen.

Deze lens sprak mij heel erg aan. Het enige nadeel vond ik de prijs van de lens. Hij was namelijk iet wat aan de dure kant. Ik had vaker wat gelezen over Sigma lenzen en besloot mij hier in te verdiepen. Er wordt gezegd dat Sigma lenzen bijna de zelfde kwaliteit leveren als de echte A-merk lenzen zoals bijvoorbeeld die van Canon en Nikon. Het verschil zit hem alleen in de prijs. De Sigma lenzen zijn duidelijk veel goedkoper. Uiteindelijk is mijn keuze dan toch gevallen op de Sigma 17-50mm f/2.8 lens.

De lens is mij tot nu toe super goed bevallen! Al mijn foto’s in Kefalonia zijn met deze lens gemaakt. Wel is de lens groot en aan de zware kant. Het is geen lens die je zomaar even in je tasje kan gooien. De autofocus tijdens het filmen is ook nog wel even een dingetje. De focus maakt namelijk een hard en vervelend geluid. Verder is het ongelofelijk hoe de lens bij weinig daglicht presteert. Ook zorgt de hoge diafragma voor een prachtig bokeh effect.

Afgezien van het formaat en de autofocus vind ik de Sigma 17-50mm f/2.8 echt een ideale lens! Vooral wanneer je veel reist (en je hebt een goede opbergtas) komt deze lens goed van pas. Portet of landschap schieten maakt allemaal niets uit, met deze lens kan je alles.

You Might Also Like