PHOTOGRAPHY

Review: Saal-digital Fotoboek

Fotoboek Saal-Digital

Zoals jullie weten ben ik dol op fotograferen. Heel wat jaren geleden was het heel normaal om met een rolletje op zak naar de winkel te gaan om alle foto’s te laten ontwikkelen. Elke keer beleefde je weer een spannend momentje. Zijn alle foto’s wel goed gelukt? Deze spanning is er nu helaas vanaf. Tegenwoordig maak ik honderden foto’s waarvan ik er misschien hooguit 20 uit kies. Wat ik hierna met mijn mooiste foto’s doe? Vrij weinig eigelijk.

Saal Digital

Ik zat door mijn nieuwsfeed op Instagram te scrollen totdat ik een advertentie van Saal Digital zag. Het bedrijf was op zoek naar amateur fotografen die een fotoboek wilden testen. Ik heb me meteen opgegeven en mocht zelf een fotoboek samenstellen.

Ik besloot om er een avond goed voor te gaan zitten. Ik surfte naar de website en besloot eens even rond te neuzen. Na een tijdje zoeken kwam ik tot de conclusie dat ik een software moest downloaden om het fotoboek te ontwerpen. Ik moet zeggen dat ik dit niet de aller fijnste manier vond om een fotoboek te ontwerpen. Het was handiger geweest als ik alles via de website kon indelen.

Software

De software vond ik onoverzichtelijk en ouderwets. Daarentegen vond ik de manier van ontwerpen voor iedereen toegankelijk. Er waren drie ontwerp-mogelijkheden. Van geheel geautomatiseerd tot een vrij ontwerp. Ik koos voor de middenweg en binnen een half uurtje had ik mijn geheel gepersonaliseerde fotoboek samengesteld! Ik koos voor een lichtblauwe linnen kaft, die overigens heel kwalitatief aanvoelt!

Milo fotoboek

Het fotoalbum

Ik mocht het fotoboek al binnen een paar dagen ontvangen. Veel sneller dan ik had gedacht! De kleuren van de foto’s zijn echt prachtig! De kleuren van de foto’s wijken totaal niet af van de originele foto’s. Het fotoboek ziet er echt kwalitatief goed uit. Het papier waar de foto’s op gedrukt zijn is dik en voelt stevig aan. Kortom, ik was blij verrast!

Fotoboek

Hoe leuk is het om foto’s van een mooie reis fysiek te laten zien? Dit smaakt naar meer! Ik zal zeker weer overwegen om opnieuw een fotoboek samen te stellen om mooie momenten ook echt vast te leggen. Hiernaast denk ik Saal-Digital het goede bedrijf is om mijn eigen portfolio bij samen te laten stellen.

You Might Also Like