TRAVEL

Roadtrip naar Los Angeles

Interstate 15 naar LA

Koffers werden ingepakt, de wekker werd op tijd gezet en de tank werd volgegooid. Het was tijd voor onze roadtrip naar LA. In dik vier uur zouden we “tranquilo” door de woestijn naar Los Angeles rijden waar een schattig Airbnb’tje op ons stond te wachten. We deden rustig aan en gingen voor vertrek -uiteraard- nog even naar Target om wat lekkere roadtrip snacks in te slaan.

Toen we Vegas uit reden zagen we honderden kilometers niks anders dan Interstate 15 (de snelweg die San Diego tot in Canada loopt) en heel, veel, zand. Ik denk dat het gezegde “the middle of nowhere” hier is geboren.

Rijden door de Mojavewoestijn

Baker, The Gateway to Death Valley

Halverwege maakten we een stop in het “dorpje” Baker dat bestond uit een handje vol wegrestaurants en een paar trailers. Aan area 51 sferen geen gebrek, alles stond namelijk in het teken van buitenaardse wezens. Even laten kwam ik erachter dat dit dorpje vooral bekend staat om de enorme thermometer van 41 meter hoog (schijnbaar de grootste ter wereld) die de hoogste temperatuur ooit heeft gemeten. Maar liefst 56.67 graden! Hoe kunnen we nu een thermometer van 41 meter hoog over het hoofd zien? Het stadje wordt “The Gateway to Death Valley” genoemd omdat het niet ver van het nationaal park “Death Valley” af ligt.

Baker Alien Fresh Jerky

Na een beetje rond gekeken te hebben besloten we een “good old burrito bowl” als lunch bij Taco Bell te halen. Snel opeten en hup, weer de auto in.

Los Angeles Highway

Aangekomen in Los Angeles

Na een lange rit, met uiteraard de nodige files, waren we dan eindelijk aangekomen in Eagle Rock, waar we een Airbnb hadden gehuurd.  We droegen onze koffers naar binnen en ploften neer op het bed. Wat een heerlijk appartement.. met uitzicht over onze wijk was dit de perfecte uitvalsbasis voor een korte citytrip.

Eagle Rock Airbnb Los Angeles

Downtown LA

We knapten ons op en besloten wat te gaan eten in Downtown LA. De Uber bracht ons naar het centrum en dropte ons in een willekeurige straat. Het begon al donker te worden en de hele buurt voelde een beetje verlaten en uitgestorven. Totaal niet wat wij van een wereldstad als Los Angeles verwacht hadden. Het leek alsof het hier overdag broeide van het (zaken) leven en ‘s avonds iedereen uit de stad wegtrok.

Onder verschillende bruggen lagen bosjes daklozen in tenten te slapen. Dit deel van Los Angeles kenden we niet en we waren redelijk gechoqueerd om te zien hoe slecht daklozen hier opgevangen worden. En wat een contrast. Overal om ons heen zagen we de grootste bedrijven, de duurste hotels en de chiqueste rooftops. Dan te bedenken dat een kilometer verderop tientallen daklozen op straat leefden..

Downtown Los Angeles business

We wisten niet goed waar we moesten zijn dus we besloten Tripadvisor raad te plegen. De Grand Central Market zag er gezellig uit en we maakten de keuze om hier een hapje te gaan eten. Een wereld van verschil met Las Vegas. Waar in Las Vegas alles georganiseerd en extreem commercieel is, stap je hier een urban walhalla in. Ik (toen der tijd nog een trouwe vegan) had het hier voor het uitzoeken en bestelde een vegan ramen. Tot onze verbazing zat er een plantaardig gekookt ei bij dat precies op een gewoon ei leek. Tegenwoordig kijken we er niet meer raar van op maar toen konden we onze ogen niet geloven.

Grand Central Market Los Angeles

We beleefden het een na het andere culinaire hoogstandje en besloten dat het tijd was voor een lekker drankje. We liepen een gezellig barretje in waar Mezcal het hoofdingrediënt voor elke cocktail was. Nooit geweten dat ik een bepaalde drank zo vies kon vinden. Het was de eerste keer dat ik Mezcal proefde en het was afschuwelijk. Verder hebben we gezellig met locals gekletst en hebben hierna een Uber naar huis genomen. De hoogste tijd om ons bed op te zoeken!

You Might Also Like