TRAVEL

Op naar Sin City, Las Vegas

Holiday Inn Club Vacations at Desert Club Resort

Alweer ruim een jaar geleden vertrok ik samen met twee vriendinnen, Danique & Yasemin op een girlstrip naar het land van de onbegrensde mogelijkheden: The States! Onze eerste bestemming was Sin City, Las Vegas.

Eindelijk zover!

Weken van te voren begon de voorpret al. We zochten naar de leukste plekjes en stippelden onze reis tot in de puntjes uit. Op 16 september 2018 was D-Day dan eindelijk aangebroken. We werden afgezet op Dusseldorf airport en zaten na een lange check-in eindelijk in ons vliegtuig. We waren voorbereid op een lange zit en vermaakten ons kostelijk met het grote aanbod aan series en spelletjes van het schermpje in onze stoel.

Landing in Las Vegas
Las Vegas landing

Eenmaal aangekomen in “Sin City” haastten we ons snel naar de car rental. Naar heel wat gesprekken – wel of geen upgrade? – werden we eindelijk naar onze auto begeleid. En daar stond hij dan, een gloednieuwe, blinkende, gitzwarte Dodge Durango. De auto van onze dromen. We waren helemaal excited maar ook wel een beetje huiverig om met zo’n groot ding langs alle cacin0’s heen te razen. Daar gingen we dan, ons eerste ritje in de “Black Mamba” over de overweldigende strip van Las Vegas. Heel moeilijk om op zo’n moment je ogen op de weg te houden.

Las Vegas Holiday Inn Desert Club

We verbleven in een zijstraat van de strip, het Holiday Inn Desert Club Resort. Ons appartementje met uitzicht op het zwembad was typisch Amerikaans. Het was uitgerust met een king size bed, walk in closet en natuurlijk een enorme keuken. Hier konden we wel een paar dagen vertoeven. De eerste nacht sliepen we als roosjes maar waren door het tijdsverschil extreem vroeg wakker. En wat doe je dan? Een ritje maken naar de dichtstbijzijnde Wallmart en Starbucks natuurlijk!

Dit was de eerste keer dat ik Vegas in daglicht zag en schrok van alle fastfood restaurants langs de weg. Op elke 300 meter was er wel een keten te vinden. In Wallmart keken we onze ogen uit. Oude mensen met extreem overgewicht die een op een (Wallmart) scootmobiel door de gangpaden raceten, vrouwen die op hoge hakken en hotpants boodschappen gingen doen. We zagen het allemaal. Nog iets raars, alle boodschappen werden door de caissière onderverdeeld in ongeveer 8 plastic zakken. Niks, duurzaam boodschappen doen.

Holiday Inn Club Vacations Desert Club Resort Las Vegas
Uitzicht vanaf het balkon – Holiday Inn Club Vacations at Desert Club Resort

De eerste paar dagen hadden we vooral last van een Jetlag en werden de namiddagen grotendeels gevuld met uit de hand gelopen middagdutjes. Hiernaast brachten we een bezoekje aan Downtown waar alle gekkigheid zich leek te verzamelen. Meer hierover lees je in de volgende blog!

You Might Also Like