TRAVEL

Met een huurbootje langs de idyllische kust van Kefalonia

Een activiteit die we zeker tijdens onze vakantie wilde doen was een privé bootje huren! Zonder vaarbewijs kan je in Kefalonia een klein bootje huren. We gingen naar het hotel en bespraken onze wens met de receptioniste. Zij raadde ons het bedrijf Yellow Boats in Agia Efimia aan.

Ze belde het bedrijf om na te vragen of er over een paar dagen nog bootjes beschikbaar waren. Dit was geen probleem en we besloten dit te doen. Zij gaf uiteindelijk de bevestiging door aan het bedrijf. De prijs voor deze boot was €75,-. Ik moest mijn email adres doorgeven en kreeg vrijwel meteen een bevestigingsemail. In deze email stond ook nog verdere aanvullende informatie zoals de algemene voorwaarden en een instructie filmpje op YouTube.

Vaarles in Agia Efimia

Op dinsdag 30 augustus vertrokken we om half 9 ‘s ochtends met de scooter naar Agia Efimia. We kwamen uiteindelijk rond half 10 in Agia Efimia aan. We waren iets te vroeg want onze afspraak was om 10 uur. We ontmoetten het personeel en vulden even alle belangrijke papieren in. Ondertussen dronken we wat in een van de leuke barretjes van Agia Efimia. Om 10 uur kon mijn vriend op “vaar les”. Hij kreeg les in alle vaardigheden die je op een bootje nodig hebt. Dit duurde ongeveer 45 minuten. Ik had dus even vrije tijd in het dorpje. Hier hoef je je niet te vervelen! Er zijn talloze kleine winkeltjes en restaurantjes. Ik heb ondertussen even wat boodschapjes gedaan en waterschoentjes gekocht voor op de boot.

agia efimia kefalonia

bootverhuur kefalonia

Met het bootje op ontdekkingstocht

Om kwart voor 11 was het eindelijk zo ver, we mochten met z’n tweeën op stap! We mochten 12 baaitjes ten westen van Agia Efimia gaan ontdekken. De zee was erg rustig dus varen ging zonder moeite. Na een tijdje varen besloten we aan te leggen bij een idyllisch baaitje. Het aanleggen was op het begin nog wel een dingetje maar oefening baart kunst!

bootje huren Agia Efimia

Agia efimia boot

Agia Sofia

Het water was zo ongelofelijk helder! En een groot voordeel is dat je bijna helemaal alleen op het strand bent! Je zult zeker regelmatig andere bootjes langs zien komen, maar toch geeft het een idee van een privé strandje. Na een aantal strandjes vaar je als het ware de grote baai van Sami uit. Hier wordt de zee wel wat wilder. We moesten tegen de golven in varen en dit ging niet zonder slag of stoot. We hebben er uiteindelijk toch voor gekozen om door te varen tot het laatste strandje. Dit strand heet Agia Sofia en is ook bereikbaar per auto. Agia Sofia heeft een typisch Griekse taverna waar je in de middag heerlijk kan lunchen! Ook zie je hier verschillende aangemeerde zeilbootjes.

Agia Sofia bootverhuur

Yellow Boats kefalonia bootje hurenDe omgeving van Agia Efimia is zoals op de foto’s te zien, ontzettend groen!! Doordat er zo veel begroeiing aan deze kant van het eiland is, zul je hier veel wespen tegen komen. Dit is echt een vervelend probleem dus bereid je hier op voor! Na het laatste strandje zijn we terug gevaren richting Agia Efimia. We hebben nog een stop gemaakt om lekker van de boot af te duiken.

Yellow Boats kefalonia agia efimia

Hierna zijn we terug gegaan naar de haven. We werden om 17:00 weer terug verwacht. Voor de hele rit zijn we uiteindelijk €20,- aan benzine kwijt geweest. Het personeel zei dat we een flink stuk gevaren hadden. Als je dus alle baaitjes wilt doen ben je dit sowieso kwijt. Al met al, dit is een ervaring die ik nooit meer zal vergeten!!

You Might Also Like