TRAVEL

Schildpadden spotten op Marathonisi

Marathonissi

De tocht door Zaynthos kreeg een vervolg. We reden met z’n drietjes richting de oudste olijfboom van heel Zakynhtos. Deze staat in het rustige dorpje Exo Chora. In dit dorpje hing nog de echte Griekse, oude sfeer. Een omaatje op een plastic stoeltje zat nieuwsgierig mee te kijken hoe wij foto’s van de eeuwen oude boom maakten. Ze probeerde contact met ons te zoeken en liet ons haar piepjonge kittens zien. De Griekse oude dame bleef maar in het Grieks door ratelen. Tot onze grote frustratie. Hoe leuk is het om met deze mensen te kunnen communiceren?!

Loucha

Na ons bezoek aan dit bijzondere dorpje reden we door naar het volgende kleine dorpje. We arriveerden in Loucha, een pittoresk en puur Grieks dorp omringd door prachtige natuur. Door de natuur en de bouwstijl had ik meer het gevoel alsof ik in Italië was! Ik sprong meteen uit de auto en liep een rondje door het dorp heen. Het was overal muisstil, op een luid spelende tv na.

Porto Limnionas

Op vakantie heb ik altijd een groot hoofddoel, en dat is de allermooiste strandjes ontdekken. We besloten dus om door te rijden naar bekende strand Porto Limnionas, waar ik al veel over gelezen had. Ik hoef al niet meer te benoemen hoe helder de zee in Griekenland is. Elk standje is werkelijk oogverblindend mooi! Een nadeel aan dit strand is dat er geen zand is om je handdoek lekker op te leggen.

Keri Caves & Marathonisi

We besloten de vakantie af te sluiten met een boattrip naar de Keri Caves & Marathonisi. Onze eerste stop vond plaats bij de Keri Caves. Door de indrukwekkende krijtrotsen wordt het water bijna fluoriserend blauw gekleurd.

Na de Keri Caves vaarden we door naar Marathonissi, dat ook wel het Schildpadden eiland wordt genoemd. Schildpadden komen hier elk jaar terug om hun eieren te leggen, en dat begrijp ik wel! Het eiland is ongelofelijk mooi. Heldere baaitjes, een groene begroeiing, geen voorzieningen. Kortom, back to basics. Ik liep weg van het toeristische strandje en waande me meteen in een rustige omgeving. De pure natuur maakt dit eiland zo bijzonder. Het eiland is deels beschermd natuurgebied en is dus verboden om te betreden. Ten slotte zagen we dan eindelijk het gene waar we de hele dag op hadden gewacht: een schildpad!

You Might Also Like