TRAVEL

Navagio, dé parel van Zakynthos

Navagio Beach

Zoals beschreven in het eerste deel, verbleven we in een klein plaatsje naast de grote badplaats Laganas. We hadden geluk, want dit dorpje bevindt zich in de kern van Zakynthos’ pracht en praal.

Cameo island

Op 5 minuten wandelen van ons appartement waan je je direct in iets dat lijkt op een mamma-mia filmset. Het prachtige eiland Cameo is door middel van een authentieke loopbrug verbonden met het vaste (ei)land. Als je mij vraagt is dit de perfecte plek om adembenemende bruidsfoto’s te schieten.

Jarra Cameo
Fenna Cameo
Cameo Island
Cameo Island

Porto Vromi

De dag erna besloten we dan eindelijk om richting dé trekpleister van Zakynthos te rijden. Namelijk: Navagio, oftewel; Shipwreck Beach. Onderweg naar het prachtstand stopten we nog in de kleine haven: Porto Vromi. Vanaf deze haven varen de bootjes naar Navagio beach. Ik liep nieuwsgierig rond met mijn camera totdat ik een klein hutje boven de zee zag en dacht: “Daar moet en zal ik foto’s van maken!”. Ik klom naar boven en schoot een paar foto’s van de omgeving van het hutje. Op een gegeven moment kwam de eigenaar van het hutje tevoorschijn. Hij nodigde me uit om foto’s te maken vanaf het hutje, zo mooi!

Porto Vromi Porto Vromi Porto Vromi Porto Vromi

Navagio

Hierna was het moment dan toch echt aangebroken: Navagio Beach! Voor de tijd van het jaar vond ik het al aardig druk. De hele parkeerplaats stond vol met auto’s. Ik wil niet weten hoe dichtbevolkt het hier in de zomer is! De omgeving vanaf de parkeerplaats was alleen al prachtig. Alles was omringd door enorme krijtrotsen die het water fluoriserend blauw deden kleuren. Lokale verkopers zagen hun kans om toeristen hun lokale en zelf geproduceerde producten aan te smeren. Ik proefde een beetje honing en liep door naar iets dat leek op een soort van loopbrug. Vanaf dat moment sta je oog aan oog met de parel van de Middelandse zee. Ik kon mijn ogen niet geloven. Het is gewoon echt zo blauw als op de foto’s. Ongelofelijk.

Navagio

Vanaf de brug heb je de mogelijkheid om verder over de rotsen te lopen voor een nog beter uitzicht op het parelwitte strand. Wat mij opviel is dat dit stuk totaal niet beveiligd is. Aangezien de klif op 300 meter hoogte ligt, is dit absoluut geen aanrader voor mensen met hoogtevrees. Voor de beste foto moest ik natuurlijk dicht bij de rand zitten, wat van de ene kant hartstikke gevaarlijk was maar ook een ongelofelijke kick gaf.

Navagio Navagio Navagio

Hierna volgde onze mini roadtrip naar het dorpje Exo Chora waar de oudste olijfboom van heel Zakynthos staat. Ook bezochten we nog het kleine dorpje Loucha en stopten we bij het strand: Porto Limnionas. De dag erna boekten we een boottrip naar Turtle Island Marathonisi. Maar daar volgende keer meer over!

You Might Also Like