TRAVEL

Girlstrip naar Londen

Harrods

Londen, de stad waar urban, chique en landelijke stijlen elkaar ontmoet. De stad waar je het ene moment een sip van een ale in de pub neemt en het andere moment van een cosmopolitain op een rooftop bar staat te genieten. Kortom, de ideale locatie voor een diverse girls trip! Samen twee vriendinnen gingen we er eind oktober vijf dagen op uit. We namen het vliegtuig in Eindhoven en vlogen naar London Stansted airport. We namen hier de bus naar het centrum van Londen.

Let op, dit lijkt een snelle en goedkope oplossing in de weg naar het centrum maar niets is minder waar. We hebben uiteindelijk ongeveer 1,5 tot 2 uur in de bus gezeten. Daarom hebben we op de terugweg maar besloten om lekker de trein te nemen. Hiermee ben je binnen een half uur vanuit het centrum bij het vliegveld.

Het openbaar vervoer in Londen

In Londen reis je met een Oyster cart. Dit is een soort OV chipkaart waar je telkens een bedrag op kan storten. Vergeet je creditcard niet in te pakken want betalen met je Nederlandse Maestro kaart gaat helaas niet. Voor 6 pond per dag kan je onbeperkt gebruik maken van al het openbaar vervoer in het centrum van Londen. Dit betekent veel ritjes met de metro en de dubbeldekker bus!

Tijd voor falafel!

Eenmaal aangekomen dumpten we onze koffers in het hostel en gingen we meteen op zoek naar een gezellig eettentje. Door de lange rit hadden we namelijk enorme honger gekregen. Lang hoefden we niet te zoeken, op elke hoek van de straat ligt wel een gezellig restaurantje. We besloten iets lekkers te gaan eten bij The King of Falafel. Voor een paar pond krijg je hier de lekkerste (vegan) Marokkaanse maaltijd!

King of Falafel

De zelfde dag hebben we Harrods en Piccadilly Circus bezocht. Harrods is niet zomaar een winkel maar een hele beleving. Alle afdelingen zijn perfect vormgegeven.

HarrodsPiccadilly Circus

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus is echt magisch! Wanneer je de metro uit stapt loop je echt een licht bom binnen. Naast de grote displays zijn de gebouwen ook prachtig verlicht. Regent street is de straat die aan Piccadilly Circus is gegrensd. Loop zeker even door deze straat en geniet van alle mooie winkels! ‘s Avonds zijn we wat in de buurt van het hostel gaan eten en gingen we na deze lange dag op tijd naar bed.

You Might Also Like