TRAVEL

Fort Kastro, Argostoli en Svoronata

Zoals je al in mijn vorige blog posts hebt gelezen steek ik mijn enthousiasme over Kefalonia niet onder stoelen of banken. De prachtige, diverse natuur zorgt voor een apart vakantiegevoel. De ene keer rijd je door een weide met talloze olijfbomen en de andere keer lijkt het wel alsof je je op een maanlandschap bevindt. In dit blog lees je meer over het dorpje Svoronata, Fort Kastro, Lassi en Argostoli. 

Svoronata

We verbleven in het rustige hotel: Astra Village Svoronata. Een paar leuke strandjes en restaurantjes maken de plaats een heerlijke vakantiebestemming. Het drop heeft een enigszins afgelegen locatie en daarom is het wel handig om een auto of scooter te huren. Wij huurden een scooter bij een van de weinige verhuurbedrijven in Svoronata. Erg professioneel en betrouwbaar was het er niet.

‘s Ochtends heel vroeg, wanneer de meeste mensen rustig plaatsnemen aan het ontbijt staat het dorpje in volle glorie. De kippen en geiten ontwaken en het dorp komt rustig tot leven. Een wandeling in de ochtendzon door dit pure Griekse dorpje is dan ook echt een waar genot. Schapenherders lopen je tegenmoet en boeren groeten je vriendelijk toe. Natuurlijk kom je hier en daar wat omaatjes tegen die heel stereotiep de was buiten op aan het hangen zijn. Dit is nou vakantie in Kefalonia! Hoe dichter je naar de kust trekt, hoe dichter je bij al het toerisme komt. Deze kant van Svoronata trok me dan weer niet zo.

Toeren door de bergdorpjes

Wanneer je in Svoronata verblijft is het echt de moeite waard om de bovenliggende dorpjes te bezoeken. Wij besloten op een grauwe dag het eeuwen oude fort Kastro te bezoeken. Om dit plekje te bereiken moesten we door de knusse dorpjes Metaxata, Lakithra en Mazarakata. Deze dorpjes zijn nog redelijk primitief dus verwacht niet dat je hier talloze restaurants tegen komt.

Metaxata

Metaxata Kefalonia

Bezoekje aan Fort Kastro

We hebben uiteindelijk maar eventjes door het fort heen gelopen. Het uitzicht was echt verbluffend vanuit het fort, maar toch waren we iets meer geïnteresseerd in het dorpje dat aan het fort grensde. We besloten wat te drinken bij Café Kastro, een gezellige taverna die naast het fort lag. Overal waar ik keek zag ik de mooiste bloemen en planten. Het personeel was enorm gastvrij en de sfeer was heerlijk rustgevend.

Fort Kastro Kefalonia

Kastro Café Kefalonia

Café Kastro KefaloniaAchteraf lazen we dat deze taverna op nummer 1 van heel Kefalonia op Tripadvisor stond. We besloten een van de laatste avonden s’ avonds in het donker terug te keren. Toen zagen we tot onze teleurstelling dat het restaurantje dagelijks maar tot 19:00 geopend is. In de rest van het dorpje vind je nog een ander restaurant en een winkeltje voor toeristen.

Lassi

Naast Svoronata ligt het dorpje Lassi en de hoofdstad Argostoli op een kwartiertje afstand van Svoronata. Wil je even flink uit je dak gaan, dan ben je in Lassi op het juiste adres. Hier vind je namelijk de standaard lange straat met talloze restaurantjes, barretjes, supermarkten en souvenir winkeltjes. ‘s Avonds kan je hier gezellig een drankje doen maar verder is het vooral heel erg toeristisch.

Argostoli

Het zelfde geldt voor de hoofdstad Argostoli. We hadden hier eigenlijk wel wat meer van verwacht. De stad is redelijk nieuw. Door de zware aardbeving in 1953 zijn er veel oude gebouwen op Kefalonia verwoest. Zo ook de stad Argostoli. In Argostoli vind je veel restaurantjes en barretjes. Winkelen op Kefalonia is best wel moeilijk. Je kan eigenlijk alleen maar in een van de vele souvenir winkeltjes terecht. Verder genoot ik vooral volop van al het lekkers in de grote groente en fruit markten in Argostoli. Langs de weg zie alleen maar enorme meloenen, mango’s, aubergines, noten en nog veel meer. Heerlijk!

You Might Also Like