TRAVEL

Fiskardo, Assos, Agia Efimia en Sami

Een ritje door Kefalonia en je passeert het een naar het andere knusse dorpje. Wij pakten de scooter en vertrokken op twee mini roadtrips naar de bekende plaatsjes Fiskardo, Assos, Agia Efimia en Sami.

Wanneer je deze stadjes wilt bezoeken kan je dit beter in twee dagen opdelen. Sami en Agia Efemia liggen namelijk redelijk dicht bij elkaar en Asos en Fiskardo zijn ook makkelijk in een dag te bezoeken.

Sami

In Sami bruist het van de yachten, chique restaurantjes en stijlvolle winkeltjes. De een na de andere decadente yacht is voorzien van een welvarende man of vrouw die rustig op een stretcher van de zon aan het genieten is. Restaurantjes bevinden zich vrijwel allemaal direct aan de haven. Je kunt dus ongegeneerd een blik op alle luxe boten werpen. De grote ferries vanaf het vaste land leggen in Sami aan. Hierdoor is het dorp het ene moment een rustig havenstadje en het andere moment drukte van jewelste.

Sami Kefalonia

Agia Efimia

Je bereikt Agia Efimia door een lange prachtige strandweg vanuit Sami richting het noorden te volgen. Agia Efemia is een schattig havenstadje waar genoeg mogelijkheden beschikbaar zijn om een klein bootje te huren. Hoewel dit een klein en typisch Grieks plaatsje is liggen hier toch een aantal hippe barretjes. Tijdens ons tripje naar dit dorp stopte we voor een aperitiefje bij Carena Bar. Hier zag ik verschillende vegan opties als falafel en couscous op de kaart staan, wauw! Verder is de natuur bij Agia Efimia is ongelofelijk groen en omgeven met imposante bergen.Agia Efimia Kefalonia

Carena Bar Agia Efimia

Fiskardo

We hebben een heel stuk met de scooter moeten rijden (lees 1,5 uur, lees overal pijn) om dit mooie plaatsje te bereiken. De dorpjes Fiskardo en Assos zijn tijdens de aardbeving onaangetast gebleven. Daardoor verkeren deze dropjes dus nog helemaal in hun authentieke, originele staat. Fiskardo is -waarschijnlijk daarom- zeer toeristisch. Er leggen letterlijk complete massa boten aan waardoor het op sommige tijden koppenlopen is. Fiskardo deed me erg denken aan Paxos, een mini eiland naast Corfu.

Aan restaurants en barretjes heb je hier volop keuze! Ik denk dat ik nog nooit zo veel typerende Griekse restaurantjes bij elkaar heb gezien. Loop zeker even door richting de grote parkeerplaats. Hier kom je een leuk baaitje met verschillende aangrenzende hotels tegen.

Fiskardo Kefalonia

Fiskardo Restaurant Kefalonia

Fiskardo Kefalonia GriekenlandGriekenland Fiskardo Kefalonia Architectuur

Assos

Saving the best for last.. Assos behoort zeker weten tot mijn favorieten! Als je op zoek bent naar een typisch idyllisch Grieks dorpje dan ben je hier aan het goede adres. De tijd heeft hier stilgestaan en doet me denken aan Italië.

De weg naar Assos is alleen al ongelofelijk mooi. Je nadert het dorp langs clifs waardoor je een prachtig uitzicht over verschillende grote baaien hebt. Het dorpje beschikt over een klein baaitje waar je heerlijk kunt zwemmen. Verder kan je lekker frappétjes drinken of een hapje eten in een van de taverna’s.

Assos Kefalonia

Assos Kefalonia GriekenlandAssos Kefalonia Griekenland

Assos Kefalonia Griekenland

You Might Also Like