TRAVEL

Downtown Las Vegas

Golden Nugget Las Vegas

De avond was aangebroken. Na een poewernap pakten we onze Dodge en reden we naar Downtown Las Vegas, wat ongeveer en kwartiertje rijden is. Even een avondje iets anders dan imponerende hotels en cacin0’s. Wat we hier zagen was pure kitsch. Glitters, neon verlichting, felle kleuren, muzikanten, halfnaakte meisjes, noem het maar op. Kortom, hét stereotiepe beeld wat in je hoofd verschijnt als je aan Las Vegas denkt.

Fremont Street Experience

We parkeerden de auto in een parkeergarage en gingen op zoek naar een restaurant. Daar was het dan, mijn eerste “shock”: The Heart Attack Grill. Ik keek door het raam en zag allemaal mensen gehuld in een ziekenhuishesjes hun burger eten. Heel vreemd allemaal. We dachten oké, verstand op nul, we gaan gewoon naar binnen en laten het op ons af komen. Het enige obstakel was mijn vegan eetgewoonte. We besloten aan twee schaars geklede dames te vragen of er ook vegan opties waren. Natuurlijk waren die er niet. Ze vertelden ons met een sexy stem: “If you don’t finish your meal, you’ll get spanked”. Ik dacht waaaaat? Dit is wel een hele rare sfeer. We besloten naar iets anders op zoek te gaan en belandden bij Danny’s, waar ik overigens ook niet erg gelukkig van het eten werd. Las Vegas is niet echt de ideale plek voor vegans.

Op Fremont Street zagen we al meteen de welbekende zipline die over de hele straat uitgerekt is. Er zijn twee ziplines, allebei op verschillende hoogtes. We hebben nog even getwijfeld om over Fremont Street te “vliegen” maar haakten door de kosten en de wachtrij af. Op elke hoek van de straat vind je wel iets van entertainment. Cacin0’s, sportbars, toeristenshops, lichtshows en concerten, niks is te gek. Het is moeilijk te omschrijven wat zich daar precies afspeelt. Het voelde vreemd maar tegelijkertijd fantastisch.

Het was trouwens niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Zodra we een voet buiten de welbekende straat zetten, kregen we meteen een raar en onveilig gevoel. Er liepen veel zwervers, verslaafden en vreemde personen rond waarvan er een ons vanaf een bepaald moment ging volgen.

Fremont street

Na een beetje snuffelen in de toeristenshops en onze ogen uitkijken op Fremont Street besloten we terug te gaan naar de parkeergarage. Maar, eerst nog een korte stop bij Wallgreens om nog wat tegen onze verkoudheid te kopen. We waren allemaal zo verkouden van de extreem droge lucht en de airco die overal loeiend hard aan stond. Bij Wallgreens zagen we nog wat raren dingen gebeuren en werd een zwerver door de politie van straat gehaald.

Dat was onze “Fremont Street Experience”. Vrij indrukwekkend een een typische “moet je ooit gezien hebben” ervaring. Na de eerste dagen in Las Vegas vertrokken we naar Los Angeles waar ik in de volgende blog meer over vertel.

You Might Also Like