TRAVEL

De top 3 mooiste stranden van Kefalonia

In september heb ik twaalf dagen de tijd gehad om de mooiste stranden van Kefalonia te ontdekken. Een ding is zeker, er zitten heel wat pareltjes tussen. De ruwe, heldere stranden kenmerken het pure Griekse eiland en een “dip” in het lauwe water geeft je het ultieme vakantiegevoel. Ik heb een top 3 van de mooiste stranden in Kefalonia bij elkaar gezet.

1 Makris Gialos, Kefalonia

Dit strand ligt net buiten het toeristische plaatsje Lassi. Voor ons was het zo’n 10 minuutjes rijden vanaf Svoronata, waar wij deze vakantie verbleven. Makris Gialos is een lang druk strand met ongelofelijk helder water. Voor 2 basic bedjes en een parasol betaal je €6,-. Ook worden er luxere bedden aangeboden. Hier betaal je natuurlijk iets meer voor. Costa Costa is een grote beach bar waar je tussen de middag heerlijk wat kunt eten en drinken. De bar maakt de sfeer op het strand nog beter door de lekkere lounge muziek die de DJ draait. En niet te vergeten, er is WiFi ;).

Makris Gialos beach Kefalonia

Makris Gialos Kefalonia2 Myrtos Beach

Na een lange dag rond toeren op de scooter kwamen we dan ‘s avonds eindelijk aan op Myrtos Beach. De weg van Asos naar Myrtos is nog steeds afgesloten door een aardbeving die het eiland twee jaar geleden trof. Houd er dus rekening mee dat je een stukje om moet rijden! Wanneer je het strand nadert, stop dan vooral even op een uitkijkpunt om wat mooie fotootjes te maken! Je rijdt de auto of scooter tot voor aan het strand. Let er wel op dat het op zaterdagen en zondagen druk kan zijn in verband met parkeren. Myrtos beach beschikt ook over een kleine beach bar. Je krijgt hier snacks, ijsjes en drankjes. Voor twee bedjes en een parasol betaal je hier €5,-. Zorg wel dat je iets van waterschoentjes mee neemt. Wanneer je het water in loopt moet je namelijk eerst over een stuk vervelende steentjes.

Myrtos Beach kefalonia

Myrtos Beach Kefalonia3 Avithos beach

We hoefde maar 5 minuutjes te rijden naar dit strand, ideaal! De eerste keer dat we dit strand bezochten waren we aan het wandelen op een grauwe, regenachtige dag. Op deze grauwe dag zag ik al dat het water een hele mooie fluoriserende blauwe kleur had. Hier moest ik dus terug komen! En wauw, wat een heerlijk zandstrand. Ook hier moet je weer even de kleine stenen door voordat je echt kan gaan zwemmen. s’ Middags een ijsje of een drankje halen doe je in de beach bar. De beach bar heeft een hippe uitstraling en geeft je een heerlijk relaxt gevoel. Ook eten bij de omgeven taverna’s is de moeite waard!

Avithos strand

Avithos beach Kefalonnia

You Might Also Like