Over mij

Fenna Langeslag

Hi! Ik ben Fenna, 25 jaar oud en leef in het bourgondische zuiden van het land.

Fotografie

De passie voor fotografie begon al vroeg, heel vroeg. Van jongs af aan was geen enkele camera in de buurt veilig. Nieuwsgierig vroeg ik constant: “Papa, mama, mag ik ook eens mee kijken?” Inmiddels heb ik al heel wat camera’s versleten. Mijn eerste camera kreeg ik toen ik 8 jaar oud was. Vriendinnetjes vroegen barbies voor hun verjaardag maar ik wilde liever een apparaatje waarmee ik alle mooie momenten vast kon leggen. Ik nam mijn analoge camera overal mee naartoe. Van buitenspelen met mijn zusje tot op vakantie in Kreta en Parijs. Ik fotografeerde mijn vader, moeder, zusje, onze kat en de omgeving. onderstaande foto is een foto uit 2009 die ik in Kreta van mijn vader heb genomen.

img_6886Voeding

Genieten van lekker eten is er bij mij heel letterlijk met de paplepel ingegoten. Mijn moeder toverde de meest heerlijke gerechten op tafel. Gekookte aardappelen met vlees en groente ging er bij ons niet in en groenten als spruitjes en koolrabi heb ik recentelijk pas kennis mee gemaakt. Simpele mediterraanse maaltijden behoorden tot de orde van de dag en hier maak je mij nog steeds het gelukkigste mee. Er werd telkens met pure, gezonde ingrediënten gekookt. Afhaalmaaltijden en eten uit pakjes waren hierbij een serieuze taboe. Deze gezonde levensstijl is ook de reden waarom mijn ouders ervoor hebben gekozen mij en mijn zusje vegetarisch op te voeden. Redelijk bijzonder voor die tijd! In 2015 heb ik me een tijdje aan het veganistische leven gewaagd maar hier ben ik inmiddels alweer op teruggekomen. Ik eet zo veel mogelijk plantaardig maar een lekker visje kan ik toch écht niet laten liggen.

Reizen

Mijn nieuwsgierigheid zorgt voor een enorme drang om de mooiste plekjes op de wereld te ontdekken. Een zekere obsessie met het mediterraanse leven is zonder twijfel aanwezig. Ik kan helemaal wegdromen bij de gedachte aan een ontbijtje op een gietijzeren idyllisch balkon met uitzicht op de azuurblauwe zee. Het is alsof ik de warmte kan voelen en de olijfbomen, de bloemen en het lekkere eten al kan ruiken. Hiernaast vind ik het bijna een sport om mooie plekjes in de omgeving te ontdekken. Tripjes naar België en Duitsland vinden minimaal een keer per maand plaats en voelen stiekem toch ook een beetje als een mini vakantie.

Travel